Vzduchování v jezírku

12.02.2019

Obsah kyslíku ve vodě je životně důležitý pro ryby a veškeré další vodní organismy.

Kyslík je také nepostradatelný pro aerobní bakterie a tím zajišťuje správnou funkci filtračního zařízení.

Obsah a rozpustnost kyslíku ve vodě souvisí s její teplotou. Se vzrůstající teplotou vody se snižuje obsah kyslíku a naopak. V praxi to znamená, že při stejné dodávce kyslíku do teplé a studené vody, získáme jiné hodnoty rozpuštěného kyslíku ve vodě. Z tohoto důvodu nebývá s obsahem kyslíku problém v jarním a podzimním období, ten nastává zejména v letních měsících.

Vzduchování pomáhá i v zimním období, kdy zabraňuje zamrznutí vodní hladiny. V zimě je podstatné vzduchovat na mělčině nebo cca 20cm pod hladinou, pokud mělčina v jezírku chybí. Zabráníme tak ochlazování teplejších a hlubších partií jezírka, kde většinou zimují ryby.

Pokud máte v jezírku dobře vybudovaný vzduchovací a filtrační systém, nemusíte se nedostatku kyslíku obávat.

Nejlepší metodou pro dodání kyslíku do vody v zahradním jezírku je použití vhodného vzduchovacího kompresoru a odpovídajících rozvodů a elementů.

Další informace se dozvíte na našem webu.

Navštivte naše jezírkové centrum

Star-Fish Jezírkové Centrum je specializovaná prodejna orientovaná výhradně na zahradní jezírka. Nabízíme veškeré zboží potřebné pro chov ryb, stavbu a údržbu okrasných zahradních jezírek. Poskytujeme odborné poradenství založené na komplexních znalostech oboru.

Nabídka jezírkového centra

Navštivte nás nebo nám zašlete zprávu

Adresa

Star-fish jezírka s.r.o.
Chrudimská 146
530 02 Pardubice

IČ: 06577016
DIČ: CZ06577016
Spisová značka: C 40531 vedená u Krajského soudu v Hradci Králové

Map