UV lampy

08.02.2019

UV lampa slouží především k odstranění zeleného nebo hnědého zákalu, který způsobují jednobuněčné řasy, ale také k částečné desinfekci vody. Tím dochází k projasnění a výraznému zvýšení kvality vody v jezírku.

UV-C záření o vlnové délce 253,7 nm je přirozená součást světelného spektra. Jezírková voda je při průtoku UV lampou vystavena tomuto užitečnému záření.

Pokud je UV lampa správně instalována a výkonově odpovídá, dojde při ozáření k narušení zmíněných organismů. Tím se zabrání jejich dalšímu množení. Voda v jezírku tak zůstává průzračná.

Správné použití UV lamp nijak nesnižuje, ani neohrožuje funkci tzv. užitečných bakterií v jezírku. Tyto bakterie jsou pevně usazeny na filtračních médiích, fólii a všech zaplavených površích v jezírku. Při aplikaci startovacích kultur bakterií doporučujeme UV lampu alespoň na týden vypnout, aby se bakterie stihly usadit.

Správný výběr výkonu UV lampy: 2-5 W na 1 m3 jezírkové vody dle zatížení systému (zarybnění, slunce/stín, atd..)

Životnost výbojek bývá nejčastěji kolem 9000 hodin, což odpovídá 1 sezóně používání, po této době doporučujeme výbojku vyměnit. U amalgámových výbojek je životnost až dvojnásobná.

 

Další informace naleznete na našem webu.

Všechny námi nabízené UV lampy, výbojky a náhradní díly najdete na našem eshopu.

Navštivte naše jezírkové centrum

Star-Fish Jezírkové Centrum je specializovaná prodejna orientovaná výhradně na zahradní jezírka. Nabízíme veškeré zboží potřebné pro chov ryb, stavbu a údržbu okrasných zahradních jezírek. Poskytujeme odborné poradenství založené na komplexních znalostech oboru.

Nabídka jezírkového centra

Navštivte nás nebo nám zašlete zprávu

Adresa

Star-fish jezírka s.r.o.
Chrudimská 146
530 02 Pardubice

IČ: 06577016
DIČ: CZ06577016
Spisová značka: C 40531 vedená u Krajského soudu v Hradci Králové

Map