Jezírko na jaře

12.02.2019

Jeden z nejhezčích pohledů na jezírko je na jaře. Vše je v rozpuku příroda se probouzí, tráva zelená. Často zelená i voda v jezírku, a to nám celý ten pohled na romantické jaro nepatrně kazí. Můžeme však s nadšením pozorovat i přirozené nastartování biologické rovnováhy jezírka, ale lepší je jezírku pomoct bakteriemi.

Od jarní údržby se odvíjí zbytek sezony. Je však podstatné se neukvapit, jaro se neřídí kalendářem a jistě téměř všichni si vzpomenete na zimní počasí v dubnu. A výhradně jarní v březnu. Příroda je mocná čarodějka a v tom je celá ta krása, kdy všechno s údivem pozorujeme, obdivujeme. Dejme ji tedy čas a začněme našemu jezírku pomáhat až když teplota vody stabilně (několik dní) neklesá přes den pod 10 °C. V tu dobu přichází naše chvíle a hurá do toho.

Důležité je spuštění filtrace, ta je nenahraditelným prvkem pro čistou vodu v jezírku. Před samotným spuštěním zkontrolujeme čerpadlo, sání z jezírka a skimmer.  Nahromaděné nečistoty z jezírkové folie a dna odstraníme kartáčem, síťkou nebo jezírkovým vysavačem. K dočištění dna hlavně od vláknitých řas a listí nám pomůže ATTACK POND. Po spuštění filtrace nadávkujte dle objemu jezírka startovací bakterie. Čím je vyšší teplota vody, tím bakterie do jezírka rychleji rozjedou biologickou filtraci. Pozor s krmením ryb, pokud jezírko nemá zaběhlou biologickou filtraci a začnete hodně krmit, přesytí se voda živinami a rozbují se řasy a ty v jezírku rádi nemáme. Pokud přesto při jarním zprovoznění jezírka začnou růst vláknité řasy, doporučujeme použít přípravek KATA POND nebo SUPER POND, abychom předcházeli jejich rozrostení a následným problémům s vláknitou řasou po zbytek sezóny.

Článek převzat s laskavým svolením firmy Home Pond.

Navštivte naše jezírkové centrum

Star-Fish Jezírkové Centrum je specializovaná prodejna orientovaná výhradně na zahradní jezírka. Nabízíme veškeré zboží potřebné pro chov ryb, stavbu a údržbu okrasných zahradních jezírek. Poskytujeme odborné poradenství založené na komplexních znalostech oboru.

Nabídka jezírkového centra

Navštivte nás nebo nám zašlete zprávu

Adresa

Star-fish jezírka s.r.o.
Chrudimská 146
530 02 Pardubice

IČ: 06577016
DIČ: CZ06577016
Spisová značka: C 40531 vedená u Krajského soudu v Hradci Králové

Map