Rok jezírkáře

Aby bylo Vaše zahradní jezírko stále krásné, je třeba se o něj dobře starat v každém ročním období. Rubrika Rok jezírkáře je na našem blogu právě pro Vás!

Zajímají vás zahradní jezírka? Staňte se členem naší stránky na facebooku! 

Úvodní strana Rok jezírkáře

 

Jaro

datum: 10. 04. 2012

Jaro, pro nás jezírkáře, začíná ve chvíli, kdy roztaje led a teplota vody se vyšplhá trvale nad 5 stupňů Celsia. Nenechte se tedy ukvapit rozmary počasí, kdy například na tři týdny stoupne teplota vzduchu na 20 stupňů, aby následně opět začalo sněžit a mrznout.

Teplota vody

datum: 01. 02. 2012

Jedná se o základní fyzikální vlastnost vody, která přímo ovlivňuje prosperitu ryb a ostatních biologických procesů ve vašem zahradním jezírku. Ryby nemají stálou teplotu těla, a proto teplota vody souvisí s jejich základními životními pochody. Patří sem zejména rozmnožování, příjem potravy, růst, zdravotní stav a další. Velice důležitou hodnotou, kterou ovlivňuje teplota vody je množství rozpuštěného kyslíku ve vodě. Se stoupající teplotou vody se nasycení kyslíkem snižuje, proto je velice důležité zajistit zejména v letních měsících rybám dostatek kyslíku pomocí vhodného vzduchování.

Podzim a zima

datum: 29. 10. 2011

Ryby Pro zdárné přežití zimního období je třeba ryby připravovat již v září. Věnujte tomuto období velikou pozornost, jedině tak totiž můžete zabránit úhynu ryb, který v zimních měsících hrozí nejvíce. Zkontrolujte důkladně zdravotní stav ryb, pokud je vše